Periculoși, activi, puternici și frumoși, așa pot fi caracterizați cei mai mulți dintre vulcanii activi de pe Terra. În realitate, însă, complexitatea lor este mai mare decât ne-am putea imagina noi. Până și oamenii de știință care îi studiază atent de ani de zile sunt surprinși de multe ori de furia cu care erup, dar mai ales de imprevizibilitatea lor.

Dacă ne întoarcem puțin la ora de georgrafie, ne amintim că un vulcan poate erupe atunci când presiunea gazului din scoarța terestră este foarte mare și „dă pe afară”. Ce dă afară? În primul rând gaze, cenușă, ape fierbinți, dar, în multe alte cazuri, și lavă.

Foto: Pexels

Printre cei mai spectaculoși vulcani din lume, amintim: Muntele Etna (din Italia), Eyjafjallajökull (Islanda), Vezuviu (Italia), Muntele Fuji (Japonia), Muntele Arat (Turcia), Vulcanu Arenal (din Costa Rica).

Vedem că deja de câteva zile bune, autoritățile au anunțat că în Capitalei Islandei, Reykjavik ar urma să aibă loc o erupție vulcanică, după ce s-au înregistrat peste 17.000 de cutremure in ultima săptămână.

Cum poți să vezi LIVE când erupe un vulcan

Dacă ești pasionat de vulcani sau pur și simplu ești curios să vezi exact momentul când erupe un vulcan, poți urmări live accesând acest link de mai jos, pe YouTube.

Retail jobs

De asemenea, mai poți urmări și AICI, pe site-ul USGS, o organizație științifică ce se ocupă cu monitorizarea, evaluarea și desfășurarea de cercetări amănunțite asupra unei game largi de pericole naturale.

Sursa: Lux Review & usgs.gov

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri