Producătorul danez de jucării Lego A/S a raportat vânzări şi un profit record pentru anul 2020, în condiţiile în care mai mulţi copii au stat în casă în timpul carantinei iar părinţii au cumpărat jucării pentru a-i ţine pe copii ocupaţi în timpul zilelor de izolare, transmite AP, preluat de Agerpres.

Profitul net a crescut cu 19% până la 9,9 miliarde de coroane daneze (1,6 miliarde de dolari) iar vânzările au crescut cu 13% până la 43,7 miliarde de coroane (6,98 miliarde de dolari), cele mai mari vânzări înregistrate vreodată de Lego într-un singur an.

Directorul general de la Lego, Niels B. Christiansen, a subliniat că aceste rezultate deosebite sunt rezultatul unor investiţii strategice făcute în ultimii ani în ideea de a muta vânzările online. "Aceasta nu are legătură cu COVID. Aceasta este o evoluţie care a început cu ceva timp în urmă. În 2020 am început să vedem beneficiile, în special în ceea ce priveşte comerţul electronic şi produsele inovative", a spus Niels B. Christiansen.

Sub conducerea lui Christiansen, Lego a investit puternic în platforme online şi produse care cumulează cărămizile sale colorate cu elemente digitalizate. Însă firma daneză şi-a sporit şi reţeaua sa de magazine fizice din întreaga lume, care anul trecut a ajuns la 678 de magazine.

Niels B. Christiansen nu a dorit să dezvăluie ce procent din vânzările Lego a fost online anul trecut dar a precizat că numărul de vizitatori pe site-ul Lego.com s-a dublat, ajungând la 250 de milioane.

Cunoscut pentru "cărămizile" sale de plastic colorate, Lego concurează cu nume precum Mattel, producătorul păpuşilor Barbie, şi Hasbro.

Istoria pieselor Lego este legată de inventatorul său, Ole Kirk Kristiansen, un tâmplar din Billund, centrul regiunii Jutlandia, care a trecut la lumea jucăriilor inspirat de versiunile în miniatură ale mobilei pe care a început să le creeze la sfârşitul anului 1920 pentru a reduce costurile. Kristiansen a fondat Lego în anul 1932, numele provenind de la îmbinarea primelor două litere din cuvintele daneze 'leg godt' ('joacă bine'), fără să ştie că în limba latină 'lego' înseamnă 'eu îmbin'.

Lego Group este prezent în peste 130 de ţări. Filiala din România a grupului a fost înfiinţată în anul 2011, dar şi-a început oficial activitatea la 1 ianuarie 2012. Lego deţine o cotă de 30% pe piaţa de jucării din România.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri