Un tanar din Deva a construit o masina functionala complet din LEGO

Raul Oaida, un tanar in varsta de 19 ani din Deva, judetul Hunedoara, prezinta un al doilea proiect revolutionar, dupa ce a construit un motor cu reactie pentru o bicicleta, a realizat prima masina din piese Lego care este propulsata de un motor care functioneaza pe aer, realizat tot din Lego, scrie virals-arena.com.

Oaida a fost sustinut de antreprenorul Steve Sammartino din Melbourne, Australia, pe care l-a cunoscut pe internet. Proiectul a costa 125.000 de dolari.

Masina din Lego a fost fabricata in Romania si apoi trimisa cu avionul in Australia. Pentru a construi masina au fost necesare 500.000 de piese LEGO. Viteza maxima este de 30 km/h. Motorul dispune de un total de 256 de pistoane si are patru motoare radiale.

Anul trecut, Oaida a construit un motor cu reactie pe care l-a montat pe o bicicleta, el afirmand ca unele dintre piesele motorului au fost fabricate in SUA, iar altele chiar de el in atelierul sau.

Raul Oaida, un tanar in varsta de 19 ani, este primul roman care a construit un motor cu reactie de la Henri Coanda incoace. Oaida se considera un adolescent ca oricare altul. El a terminat liceul, insa nu s-a inscris la facultate. Tanarul isi petrece 12 ore pe zi in atelierul construit chiar de el si spera ca urmatorul proiect va revolutiona lumea.

Citeste si:
Un tanar de 19 ani din Deva a construit un motor cu reactie pe care...
Un tanar de 19 ani din Deva a...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri