Un "hotel cu urşi polari", primul din lume cu acest specific, după cum se autointitulează, a fost inaugurat în provincia nord-estică îndepărtată Heilongjiang din China, caracteristica sa centrală, urşii polari vii, atrăgând atât oaspeţi, cât şi critici.

Hotelul Polar Bear, care face parte din parcul tematic Harbin Polarland din Harbin, capitala Heilongjiang şi cel mai mare oraş din provincie, şi-a deschis porţile pe 12 martie, oferind oaspeţilor din toate cele 21 de camere promisiunea de a putea urmări în permanenţă urşii polari.

Sursa Foto: Jesmine Yap C W/ Harbin Polarland Facebook

"Fie că mâncaţi, vă jucaţi sau dormiţi, urşi polari vă vor ţine companie", se arată într-un mesaj postat pe contul de WeChat al Harbin Polarland.

Fotografiile şi înregistrările video difuzate de presa de stat chineză prezintă oameni care se uită la doi urşi polari aflaţi într-o incintă interioară cu gheaţă artificială şi mici bazine de apă.

Sursa Foto: Harbin Polarland Facebook

Yang Liu, o purtătoare de cuvânt a Harbin Polarland, a declarat că zona interioară este doar o parte din spaţiul total al urşilor, adăugând că aceştia sunt lăsaţi în exterior când temperatura şi calitatea aerului permit acest lucru.

Cât costă cazarea la hotel

Ea a precizat că interesul manifestat pentru cazarea la acest hotel, care oferă camere de la 1.888 la 2.288 yuani (290,10 - 351,56 de dolari) pe noapte, a fost "foarte mare", adăugând că este în întregime rezervat pentru o perioadă de probă.

Grupurile care militează pentru bunăstarea animalelor au criticat hotelul.

Sursa Foto: Esther Chong Pw/ Harbin Polarland Facebook

"Locul urşilor polari este în Arctica, nu în grădinile zoologice sau în cutii de sticlă din acvarii - şi, cu siguranţă, nu în hoteluri", a declarat sâmbătă pentru Reuters Jason Baker, vicepreşedinte în cadrul grupului pentru protecţia drepturile animalelor PETA.

"Urşii polari sunt activi timp de până la 18 ore pe zi în natură, deplasându-se pe un teritoriu care se poate întinde pe mii de kilometri, unde se bucură de o viaţă reală", a precizat Baker.

Sursa Video: Facebook Harbin Polarland

În 2016, un centru comercial din oraşul sudic Guangzhou a atras critici la nivel mondial după apariţia unor înregistrări video cu un urs polar, pe nume Pizza, întins pe o parte într-o incintă cu pereţi de sticlă.

Harbin Polarland, înfiinţat la sfârşitul anului 2005, se autointitulează primul parc de distracţii de arte performative cu specific polar.

Sursa foto: Jesmine Yap C W/ Harbin Polarland

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri