Kremlinul a afirmat că preşedintele rus Vladimir Putin le-a dat un bun exemplu ruşilor prin faptul că s-a vaccinat împotriva COVID-19 şi a anunţat că el va primi a doua doză de vaccin în următoarele trei săptămâni.

Putin a fost vaccinat pe 24 martie cu prima doză, însă a refuzat să spună care dintre cele trei vaccinuri ruseşti i-a fost administrat. Nu au fost date publicităţii niciun fel de fotografii sau înregistrări video cu preşedintele rus vaccinat cu prima doză, notează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a mai spus că producţia de vaccinuri din Rusia nu a fost suficientă la începutul anului pentru a satisface cererea în regiunile ţării, dar că de atunci producţia a crescut. Cererea de vaccin în Rusia este în creştere, însă nu în mod vertiginos, le-a spus Peskov jurnaliştilor.

"Deşi, desigur, asemenea factori precum vaccinarea preşedintelui (Vladimir Putin - n.r.) constituie un bun exemplu pentru mulţi, mulţi cetăţeni, cel puţin sperăm să fie (un bun exemplu - n.r.)", a continuat Peskov.

"Acum încercăm să mărim producţia de vaccin, iar rata de creştere va fi asigurată în lunile următoare şi toate nevoile pe plan intern, care sunt o prioritate absolută, vor fi satisfăcute", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Vaccinarea este voluntară în Rusia

Vladimir Putin a declarat că decizia de a se vaccina este strict benevolă pentru ruşi. El a spus că 4,3 milioane de ruşi au fost deja imunizaţi cu două doze de vaccin, că producţia de vaccin pentru uz intern constituie o prioritate şi că această producţie trebuie mărită.

Rusia are o populaţie de circa 144 de milioane de locuitori. Cel mai cunoscut vaccin rusesc este Sputnik V. Moscova a mai aprobat în regim de urgenţă alte două vaccinuri: EpiVacCorona şi CoviVac.

Sursa foto: Vladimir Putin/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri