Poliţia greacă a reţinut pe aeroportul din Atena un grup de migranţi care se dădeau drept echipă sportivă, fiind al treilea incident de acest gen în ultimii doi ani.

Cei nouă bărbaţi din Siria se îndreptau spre Viena şi au încercat să se prezinte drept o echipă de volei atunci când au fost arestaţi duminică seara, a relatat portalul grec Protothema, scrie Agerpres.

Bărbaţii aveau asupra lor acte de identitate false care le atribuiau cetăţenia României, a informat postul de radio public elen ERT.

Grupări de traficanţi au încercat deja să transporte migranţi în acest mod în Europa Centrală, notează DPA.

Poliţia greacă a arestat între septembrie 2019 şi martie 2020 mai mulţi migranţi care încercau să treacă drept jucători de volei şi de handbal. Aceştia voiau să plece din Atena în Elveţia şi, respectiv, în Austria.

Un act fals pentru a putea călători costă între 500 şi 3.000 de euro (între 590 şi 3.500 de dolari) pe piaţa neagră din Grecia, în funcţie de calitate, potrivit unor surse din cadrul poliţiei elene.

Sursa foto: 06photo/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri