Pașaportul de vaccinare nu ar putea fi disponibil mai devreme de septembrie în Marea Britanie, declară autoritățile. Boris Johnson a prezentat un plan de testare a acestui pașaport, pentru a verifica dacă se pot organiza evenimente de mare amploare, cum ar fi concertele, odată cu ridicarea restricțiilor din Anglia.

În aprilie și mai, oficialii britanici vor demara o serie de teste pe stadioane și în cluburi, pentru a valida eficiența existenței unui pașaport de vaccinare, mai ales dacă distanța socială nu poate fi menținută, potrivit mirror.co.uk.

Însă surse de guvern au dezvăluit faptul că dezvoltarea unei astfel de aplicații ar putea dura luni, mai degrabă, decât săptămâni.

Guvernul susține că va face tot ce îi stă în putință pentru ca viața să revină la normal, iar evenimentele de masă să fie reluate. În tot acest timp, peste 5 milioane de britanici au fost vaccinați cu a doua doză.

Ideea pașaportului de vaccinare întâmpină totuși obstacole în parlamentul britanic, iar Johnson s-ar putea să aibă dificultăți în a introduce această soluție, dacă se va dovedi validă.

Cum vor testa britanicii pașaportul de vaccinare

Britanicii vor ține cont de trei aspecte în testarea eficienței pașaportului de vaccinare:

  • vaccinarea anti-COVID,
  • prezentarea unui test negativ de coronavirus,
  • imunitatea naturală, dobândită în urma infectării cu COVID (în ultimele 6 luni).

Autoritățile se gândesc la o variantă prin care oamenii ar putea să prezinte ”statusul”, fie o formă digitală, fie o formă non-digitală.

De asemenea, guvernul ia în calcul testarea participanților la intrare, dar și ventilația din spațiul cu pricina. Miniștrii cred că aceste soluții vor reduce riscul contaminării, mai ales în spațiile foarte aglomerate.

Ceea ce este de menționat este faptul că aceste măsuri nu vor fi impuse la transportul în comun sau la supermarketuri. Nici restaurantele sau cafenelele nu intră în categoria acestor noi măsuri.

Când va avea loc primul test

Prima încercare va avea loc pe 16 aprilie, la Hot Water Comedy Club, din Liverpool, urmând ca peste două zile să se retesteze la semifinala de la Wembley.

Un alt eveniment la care se va testa eficiența pașaportului este World Snooker Championship, de la Teatrul Crucible, din Sheffield, între 17 aprilie și 3 mai, dar și la maratonul de la Hatfield House, de pe 24-25 aprilie.

Punctul culminant va fi dat de finalul FA Cup, tot la Wembley, pe 15 mai.

Turismul în Marea Britanie

În plus, Johnson a precizat că are în vedere relaxarea restricțiilor după 12 aprilie, având în vedere turismul internațional, care este interzis până la 17 mai, în prezent. Acesta va fi redeschis în funcție de anumiți factori, cum ar fi:

  • rata populației vaccinate,
  • rata de infectare,
  • cercetarea și secvențierea genomică în ceea ce privește coronvirusul.

De asemenea, statele vor fi categorisite în funcție de culori, turiștilor din țările ”verzi” fiindu-le permis accesul fără obligația izolării.

Guvernul încă nu s-a pronunțat asupra turiștilor străini pentru vacanța de vară, susținând că încă este prea devreme.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri