Vrei să contribui la salvarea mediului înconjurător? Renunță la carnea de vită. Cel puțin aceasta este părerea omului de afaceri BIll Gates. Într-un interviu recent, acordat revistei americane MIT Technology Review, Bill Gates a declarat că „toate țările bogate ar trebui să treacă la carne de vită 100% sintetică”, în efortul de a reduce poluarea, scrie Forbes.

Este posibil totuși să te întrebi care este legătura dintre carnea vegană și poluarea. Se pare că vacile eliberează metan, care este de 84 de ori mai puternic decât dioxidul de carbon, potrivit Fondului pentru Apărarea Mediului. Soluția propusă de Bill Gates? Renunță la carnea de vită pentru cea vegană.

„Te poți obișnui cu diferența de gust, iar în timp această carne vegana va deveni mai gustoasă”, a adăugat el.

Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a prezis un deficit la nivel global de alimente bogate, în proteine în urma crizei provocate de pandemiei de COVID-19.

Omul de afaceri este de părere că, în cazul națiunile mai bogate, carnea de vită vegană este o metodă bună pentru a rezolva această problemă și în același timp să încetinească efectele schimbărilor climatice.

Citește și Bill Gates vrea să „acopere soarele” pentru a combate încălzirea globală.

Când Bill Gates se referă la carnea sintetică, el vorbește despre piața în creștere a alternativelor la carne, cum ar fi produsele companiei Beyond Meat. Industria cărnii vegane este evaluată deja la 12 miliarde dolari, iar până în 2025 se preconizează că se va dubla.

Compania Beyond Meat nu este singurul jucător din această industrie. Astăzi există o mulțime de producători din SUA care au lansat alternative de carne, printre care și Impossible Foods.

Sursa foto: JStone / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri