Preşedintele american Joe Biden i-a propus marţi omologului său rus Vladimir Putin, în cursul unei convorbiri telefonice, organizarea unei întâlniri la nivel înalt 'într-o terţă ţară' în 'următoarele luni' pentru a 'clădi o relaţie stabilă şi previzibilă cu Rusia', a anunţat Casa Albă, citată de AFP şi Reuters.

Conform Agerpres, Joe Biden a subliniat cu această ocazie 'angajamentul de neclintit' al SUA faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei şi şi-a exprimat 'îngrijorarea faţă de acumularea neaşteptată de trupe ruse în Crimeea ocupată şi la frontiera ucraineană', chemând Rusiei să dezamorseze tensiunile, conform unui comunicat al Casei Albe.

Biden, potrivit comunicatului, a menţionat de asemenea că Statele Unite vor acţiona cu 'fermitate' pentru a-şi apăra interesele naţionale, ca răspuns la acţiunile Rusiei, cum ar fi intruziunile cibernetice sau ingerinţele electorale.

Cu toate acestea, preşedintele american a asigurat că doreşte 'să clădească o relaţie stabilă şi previzibilă cu Rusia, conform intereselor naţionale', a adăugat Casa Albă, evocând necesitatea continuării 'dialogului strategic' cu privire la controlul armamentelor sau în probleme de securitate.

'El a propus un summit într-o ţară terţă în următoarele luni pentru a discuta o serie întreagă de subiecte', a indicat Casa Albă, fără să spună dacă preşedintele rus a acceptat oferta.

Această convorbire telefonică este prima între cei doi şefi de stat, după ce în urmă cu o lună Joe Biden, într-un interviu pentru ABC, întrebat dacă îl consideră pe Putin 'criminal', a răspuns afirmativ. Acest lucru a provocat un scandal diplomatic între Moscova şi Washington, Rusia rechemându-şi ambasadorul din SUA pentru consultări.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri