Serviciul rus de securitate FSB a reţinut pentru câteva ore un diplomat ucrainean la Sankt Petersburg, a anunţat Ministerul de Externe al Ucrainei. Acesta este cel mai recent episod survenit pe fondul creşterii tensiunilor dintre cele două ţări.

Conform agenţiei de presă Interfax, FSB l-a reţinut pe diplomatul Oleksandr Sosoniuk când acesta încerca să obţină informaţii clasificate din baze de date ale forţelor de ordine ruse în timpul unei întâlniri cu un cetăţean rus.

„Această activitate este incompatibilă cu statutul de angajat diplomatic şi ostilă Federaţiei Ruse. Diplomatul străin va fi tratat în conformitate cu dreptul internaţional”, a declarat FSB, potrivit Agerpres.

Potrivit Ministerului de Externe ucrainean, Sosoniuk a fost reţinut pentru câteva ore, dar acum se află din nou la consulatul ucrainean din Sankt Petersburg.

„Partea ucraineană va decide în curând cum să răspundă la această provocare, ţinând cont de practica actuală”, a declarat Ministerul de Externe de la Kiev despre reţinerea lui Sosoniuk.

Încă de pe 30 martie, conflictul din Crimeea a reizbucnit. În primele 4 luni din 2021 au murit 26 de soldați ucrainieni, în condițiile în care în tot anul 2020 numărul deceselor a ajuns doar la 50. Ucrainienii îi acuză pe ruși că se pregătesc să atace, în timp ce rușii acuză înapoi și spun că ei sunt cei amenințați de către NATO și Ucraina.

Zeci de mii de soldați ruși așteaptă la granița dintre Rusia și Ucraina. Moscova spune că face deplasări interne, obișnuite, în timp ce Ucraina e îngrijorată de un potențial atac. NATO a răspuns. Liderii europeni îl critică pe Putin, în timp ce președintele SUA, Joe Biden, spune că este îngrijorat de mobilizarea trupelor rusești.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri