Se așteaptă ca bucățile unei rachete chineze să se prăbușească pe Terra, în acest weekend. Experții încearcă să stabilească exact când și unde ar putea atinge pământul aceste resturi din rachetă.

Long March 5B a fost lansat pe 29 aprilie la Centrul de Lansare Spațială Wenchang din China. Misiunea a fost să transporte pe orbită un modul care conține locuințe pentru o viitoare stație spațială chineză.

Misiunea a fost dusă la bun sfârșit, însă corpul rachetei înconjoară acum Pământul și va intra în curând în atmosfera inferioară. Natura necontrolată a reintrării sale în atmosferă i-a lăsat pe experți îngrijorați de impactul potențial pe care îl poate avea atunci când va ateriza. Bucata mare de gunoi spațial măsoară 98 de metri lungime și 16,5 metri lățime și cântărește 21 de tone metrice, notează CNBC.

În video-ul de mai jos poți urmări LIVE poziția restului de rachetă.

Compania de cercetare finanțată de Federația Aerospace Corporation a postat vineri pe Twitter spunând că predicția sa de aterizare a fost duminică dimineața, la ora 4:19 GMT. Specialiștii au identificat o zonă din apropierea insulei de nord a Noii Zeelande ca un posibil punct de reintrare. Cu toate acestea, în continuare nu se cunoaște cu exactitate locul în care s-ar putea întâmpla acest lucru, prin urmare, bucățile de rachetă pot ateriza oriunde pe Pământ, mai adaugă experții.

O altă ipoteză luată în calcul de armata SUA este Turkmenistan, o țară din centrul Asiei, cu capitala la Ashgabat, anunță CNN.

Oficialii chinezi nu se arată îngrijorați

China a anunţat vineri un risc "extrem de mic" pentru producerea unor pagube pe Terra asociate prăbuşirii din spaţiu a uneia dintre rachetele sale, care urmează să efectueze în acest weekend o intrare necontrolată în atmosfera planetei noastre, potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, țări precum Statele Unite nu elimină posibilitatea ca deşeurile spaţiale să se prăbuşească într-o zonă locuită, motiv pentru care a anunţat că monitorizează situaţia cu mare atenţie.

Sursa foto: Captură video/ YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri