UPDATE 12:17 - DNA a început o anchetă in rem cu privire la împușcarea ursului Arthur, considerat cel mai mare urs din Europa. Procurorii au suspiciuni privind fapte de abuz în serviciu cu obținerea de foloase materiale pentru sine sau altul, scrie Digi24.

Comisia Europeană s-a arătat preocupată de cazul ursului Arthur din țara noastră, care a fost ucis de prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, într-o partidă de vânătoare de trofee care ar fi avut loc într-o arie protejată. Executivul european a transmis că analizează toate acuzațiile care vin din parte ONG-urilor și organizațiilor.

Grupurile ecologiste au declarat săptămâna trecută că prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a vizitat România în martie și a împușcat un urs în vârstă de 17 ani poreclit Arthur într-o rezervație naturală, sub pretextul de a avea o licență specială pentru a vâna un alt urs.

Vânătoarea de trofee este ilegală în România, iar urșii bruni sunt protejați de directiva UE privind habitatele, care interzice vânătoarea animalelor sălbatice, cu excepția cazului în care există circumstanțe excepționale, scrie Politico.

„Serviciile mele analizează acum detaliile acestui caz și îl urmăresc foarte atent”, a declarat comisarul Virginijus Sinkevičius, deputaților din comisia de mediu a Parlamentului European.

Citește și: Românii au bombardat cu review-uri negative castelul prințului care l-a împușcat pe ursul Arthur

„Am încredere că autoritățile române vor investiga acest incident în detalii foarte strânse”, a mai spus acesta, răspunzând la o întrebare a europarlamentarului român Nicolae Ștefănuță din grupul Renew Europe.

Agent Green, ONG-ul român care a publicat prima dată acuzațiile, a declarat luni că ministerul român al mediului este vinovat de faptul că nu a protejat și gestionat suficient siturile sale Natura 2000, inclusiv cel în care a avut loc presupusul incident.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri