Portugalia va autoriza de luni, 17 mai, călătoriile în scop turistic pentru persoanele din majoritatea ţărilor europene, a anunţat sâmbătă Ministerul de Interne portughez, transmit AFP şi EFE.

Persoanele venind din ţări ale Uniunii Europene cu o incidenţă a noului coronavirus "sub 500 de cazuri la 100.000 de locuitori" vor putea efectua "toate tipurile de călătorii către Portugalia, inclusiv cele neesenţiale", precizează guvernul portughez într-un comunicat, preluat de Agerpres.ro.

Toţi pasagerii cu vârsta mai mare de doi ani trebuie însă să prezinte înainte de îmbarcarea în avion un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore, companiile aeriene care vor primi pasageri fără test fiind pasibile de amenzi "între 500 şi 2.000 de euro de călător", subliniază comunicatul citat.

Restricţiile de călătorie, limitate la deplasări esenţiale, se menţin pentru opt ţări, între care cinci ale UE - Cipru, Croaţia, Lituania, Olanda şi Suedia -, pe lângă Africa de Sud, Brazilia şi India, persoanele provenite din acestea fiind nevoite în continuare să stea 14 zile în carantină.

Aceleaşi prevederi se aplică şi traficului maritim. Graniţa terestră cu Spania a fost deschisă de la 1 mai.

Turiştii din Marea Britanie au primit undă verde de vineri în Portugalia. Câteva mii de suporteri sunt aşteptaţi de altfel la Porto la 29 mai pentru a asista la finala Ligii Campionilor Manchester City-Chelsea.

Sursa foto: Olga Gavrilova / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri