Joe Biden a spus nu sancțiunilor împotriva unei companii care administrază o conductă de gaz rusească chiar înaintea primei întâlniri diplomatice ruso-americane de după schimbarea Administrației Trump cu cea actuală, a scris Washingtonpost.

Decizia a atras critci din partea rusofobilor din Congres care își doresc ca Guvernul să blocheze proiectul de ordinul miliardelor Nord Stream 2, considerând că acesta oferă o pârghie Moscovei împotriva aliaților SUA din Europa. Însă Antony Blinken, șeful diplomației americane, a accentuat că orientarea actuală a Administrației este în favoarea unei „relații predictibile, stabile cu Rusia”, la întrevederea cu omologul său, Serghei Lavrov.

Moscova, în centrul unor momente controversate

Poziționarea președintelui american este contradictorie cu atitudinea pe care a avut-o în urmă cu două luni, când l-a făcut în public pe Vladimir Puțin, președintele Rusiei, „un ucigaș” (a killer) și a promis că va plăti pentru asta, în cadrul unui interviu video luat de ABC News. Pe deasupra, atitudinea favorabilă a lui Biden vine chiar când Moscova se află în centrul unor evenimente controversate, întrucât în urmă cu o lună trimitea zeci de mii de soldați și echipament militar la frontiera cu Ucraina, un gest considerat foarte provocator în relațiile dintre state.
De asemenea, chiar zilele trecute, Moscova donat un transport cu mii de arme Republicii Centrafricane, sfidând Consiliul de Securitate ONU care i-a interzis, în 2017, să livreze arme acestui stat, care se află sub embargo, potrivit The Moscow Times.

O atitudine prietenoasă

Blinken și Lavrov s-au întâlnit joi în cadrul Consiliului Arctic de la Reykjavik, capitala nordică binecunoscută pentru găzduirea întâlnirilor dintre liderii Uniunii Sovietice și Statelor Unite pe durata Războiului Rece. Cei doi șefi de Externe și-au atins coatele și au zâmbit înainte de a se așeza la masă și a schimba remarci privind importanța cooperării reciproce. Discuția a avut un ton vizibil mai prietenos decât prima întâlnire a lui Blinken cu Wang Yi, șeful Diplomației chineze, din martie, unde atmosfera a fost marcată de combativitate.

Sursa foto: Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri