Ministrul de externe palestinian, Riyad Al-Maliki, şi ambasadorul israelian în Statele Unite, Gilad Erdan (foto), s-au acuzat reciproc de ''genocid'' în cursul unei dezbateri la Adunarea Generală a ONU privind conflictul israeliano-palestinian, relatează AFP.

'În dezbaterea de astăzi nu vedem o apărare a obiectivelor stabilite pentru ONU, ci mai degrabă o indiferenţă faţă de Hamas, care, la fel ca naziştii, este angajată în genocidul poporului evreu'', a subliniat diplomatul israelian, care este şi ambasador la ONU.

"Această dezbatere este caracterizată de înşelăciune şi minciuni", deoarece "Hamas vizează civili, în timp ce Israelul vizează terorişti", a insistat el. ''Hamas este o organizaţie jihadistă teroristă care a lansat peste 4.000 de rachete împotriva oraşelor israeliene în ultimele 11 zile'', a adăugat Gilad Erdan, care a părăsit amfiteatrul Adunării Generale a ONU la scurt timp după ce Riyad Al-Maliki şi-a început discursul.

''Să oprim acest masacru!'', a cerut, la rândul său, Riyad Al-Maliki, solicitând încă o dată comunităţii internaţionale să ''pună capăt ocupaţiei israeliene'' şi ''să lupte împotriva coloniilor'' construite de Israel.

Un număr de 232 de palestineni, printre care combatanţi Hamas, şi 12 israelieni şi-au pierdut viaţa de la începutul actualului conflict din Fâşia Gaza şi sudul Israelului, pe 10 mai. Cinci palestinieni au decedat joi din cauza loviturilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această enclavă aflată sub controlul Hamas.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri