Jeff Bezos și fratele său Mark Bezos, vor fi doi dintre pasagerii primului zbor turistic în spațiu al companiei Blue Origin, programat pentru 20 iulie.

Anunțul a fost făcut de către miliardarul Jeff Bezos, care urmează să părăsească postul de CEO al gigantului Amazon pe data de 5 iulie, cu 15 zile înainte de zbor.

”De când avem 5 ani am visat să călătoresc în spațiu. Pe 20 iulie voi pleca într-o astfel de călătorie alături de fratele meu. Cea mai mare aventură, alături de cel mai bun prieten”, a precizat Jeff Bezos prin intermediul unei postări pe Instagram.

Dacă totul se va desfășura conform planului, Bezos, cel mai bogat om din lume, cu o avere de 187 de miliarde de dolari, va fi pasagerul unui zbor ce folosește o tehnologia spațială în care a investit milioane de dolari și primul antreprenor din domeniu care face acest pas, domeniu în care se ”duelează” cu alți miliardari precum Elon Musk sau Richard Branson, conform CNN.com.

Racheta New Shepard, ce include și o capsulă, ambele concepute de Blue Origin, sunt realizate pentru a transporta în mod autonom șase pasageri la o altitudine ce depășește 100 de kilometri deasupra Pământului, în spațiu suborbital, suficient de sus pentru ca persoanele de la bord să experimenteze câteva minute de imponderabilitate și să poată vedea curbura planetei înainte de revenirea pe suprafața terestră a capsulei presurizate cu ajutorul parașutelor.

Sursa foto: lev radin / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri