Bitcoin este lovit din toate părțile. Pe lângă atacurile lui Elon Musk, excentricul om de afaceri promovând Dogecoin, făcând glume pe seama acesteia, autoritățile chineze au dat și ele două lovituri criptomonedei în doar câteva zile.

Luni, 21 iunie, Bitcoin s-a depreciat cu 10% după ce, vineri, autoritățile chineze au interzis activitățile de „minerit criptomonede” în regiunea Sichuan.

De ce a contat această decizie? China a produs anul trecut 65% din totalul de Bitcoin generat în 2020, iar Sichuan a fost a doua cea mai „productivă” regiune din țară.

Astfel, bitcoin a scăzut la 32.094 dolari, cel mai redus nivel din ultimele 12 zile şi un declin de aproape 50% faţă de maximumul de 64.895 de dolari atins în data de 14 aprilie. Cea mai importantă monedă digitală s-a depreciat cu peste 20% numai în ultimele şase zile dar pe ansamblul acestui an s-a apreciat cu peste 10%.

Luni, a venit o decizie și mai importantă din partea chinezilor, care va afecta nu numai Bitcoin-ul, cât și celelalte monede virtuale, dar dată fiind ponderea mare de producție de Bitcoin la nivel global, cea mai importantă criptomonedă a lumii va avea cel mai mult de suferit.

Deprecieri ale monedei ar putea avea loc și în perioada următoare în condițiile în care Banca Populară Chineză, adică banca națională a Chinei le-a cerut celorlalte bănci să nu mai susțină criptomonedele, relatează BBC.

Sunt măsuri importante, care pot influența semnificativ evoluția prețului monedelor virtuale, în condițiile în care China este cel mai mare producător de criptomonede din lume.

Faptul că reprezentanții băncii centrale chineze s-au întâlnit cu reprezentanții unora dintre cele mai importante bănci chineze ar putea afecta în continuare evoluția prețurilor criptomonedelor.

Temerile băncii naționale chineze sunt acelea legate de faptul că activitățile ilegale sunt susținute prin tranzacții de criptomonedă, prin urmare le-a cerut celorlalte bănci să nu mai accepte tranzacții cu monede virtuale.

A treia cea mai mare bancă din țară, Agricultural Bank of China a anunțat că va urma indicațiile băncii centrale, urmând să analizeze cu atenție toate tranzacțiile care au la bază și criptomonede.

Banca de Economii a Chinei a anunțat că nu va oferi niciun fel de suport pentru tranzacții cu criptomonede.

O altă decizie importantă este cea a celor de la Alipay, una dintre cele mai mari platforme de plăți online din lume și care a anunțat că va monitoriza din cu atenție orice tranzacție care include criptomonede.

În aceste condiții, pe fondul temerii din partea unor investitori că măsurile privind criptomonedele vor fi deveni mai drastice, sunt așteptate scăderi importante de preț pentru toate tipurile de criptomonede.

Sursa foto: City AM

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri