Dogecoin, criptomoneda pornită ca o glumă dar care anul acesta a avut o creștere fulminantă bazată aproape în întregime pe specualții și social-media hype, a ajuns luna trecută să se lupte de la egal la egal cu mult mai cunoscutele bitcoin și ethereum.

Dogecoin a fost în luna mai a treia cea mai tranzacționată criptomonedă din lume, potrivit datelor cryptoparrot.com. Moneda virtuală a înregistrat tranzacții în valoare de 116 mld. dolari. Pe primul loc în clasament s-a aflat ethereum, cu schimburi de 191 mld. dolari, în vreme ce pe treapta a doua a podiumului s-a aflat bitcoin, cu 188 mld. dolari.

De ce s-au îngrămădit investitorii de ocazie să cumpere dogecoin?

Creșterea valorii tranzacțiilor cu dogecoin reflectă explozia cotațiilor monedei în 2021. Astfel, de la începutul anului, valoarea dogecoin a crescut cu un uriaș 7.900%.

Aprecierea dogecoin poate fi atribuită în bună parte comunităților formate pe internet și pe rețelele sociale, dar și anumitor influenceri. Cel mai notabil este exemplul lui Elon Musk, CEO-ul Tesla postând constant pe Twitter mesaje de susținere pentru dogecoin.

Volumul foarte mare tranzacționat mai arată faptul că traderii au reușit să susțină entuziasmul din jurul dogecoin în ciuda scăderii semnificative înregistrată recent în piata criptomonedelor.

Dogecoin a fost susținută în luna mai și de anunțul făcut de Elon Musk, potrivit cărui Tesla nu va mai accepta bitcoin din cauza temerilor privind efectele negative pe care această criptomonedă îl are asupra mediului înconjurător. Musk a declarat că vrea o alternativă la bitcoin, care să fie eficientă din punct de vedere energetic, utilizatorii speculând că va fi vorba de dogecoin.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri