Prețul Bitcoin s-a prăbușit din nou după ce Elon Musk a postat un tweet care sugera despărțirea de cea mai importantă criptomonedă a lumii.

Miliardarul a postat pe contul său de Tweeter o glumă despre un cuplu care s-ar despărți în momentul în care, bărbatul partener din relație ar cita, din nou, obsesiv versuri ale formației Linkin Park. Ceo-ul Tesla a adăugat tweet-ului hashtag-ul #Bitcoin și un emoticon ce reprezintă o inimă frântă, relatează CNBC.

După aceasta, vineri dimineața, prețul criptomonedei a scăzut cu 6%, până la 36.432 dolari. Au urmat și celelalte monede digitale, astfel, ethereum, a doua cea mai importantă criptomonedă, a scăzut cu 7% până la 2.600 dolari și dogecoin, noua criptomonedă preferată de Musk, s-a brăbușit cu 8%, până la 36 de cenți.

Bitcoin a avut un an foarte agitat, cu multe suișuri și coborâșuri atingând un nivel record de 64.000 de dolari în luna aprilie, prăbușindu-se apoi până la 30.000 de dolari luna următoare. În prezent, este cu 40% mai jos față de cea mai înaltă cotație, deși a crescut cu aproape 30% în 2021.

Nu este prima dată însă când un tweet al lui Musk influențează puternic piața cripto. În luna mai, Musk a declarat că Tesla nu va mai accepta bitcoin ca metodă de plată din cauza consumului de energie electrică, ceea ce a ”ras” sute de miliarde de dolari din valoarea pieței de criptomonede, în doar o singură zi.

Într-o notă informativă de săptămâna aceasta, JPMorgan a menționat faptul că investitorii instituționali nu s-au grăbit să cumpere criptomonede sugerând în acest fel și faptul că, prețurile monedelor digitale ar putea să scadă în continuare.

Adepții Bitcoin văd moneda digitală ca pe ceva similar unui depozit de aur, menționând că acestea pot fi o soluție pentru investitorii care vor să se protejeze de rata inflației în contextul în care, băncile centrale din întreaga lume pompează tot mai mulți bani în economii drept răspuns la criza provocată de COVID-19. Însă, sunt și mulți sceptici care consideră criptomonedele o bulă care este pe cale să se spargă.

Cryptomonedele sunt bani falși! Niciun guvern nu va accepta aceste monede pentru că nu sunt sub reglementările niciunui guvern și deci, nimeni nu le poate controla.

Andrey Kostin, președintele VTB Bank Rusia

Pe de altă parte, sute de investitori în monedele digitale s-au reunit la Maiami, săptămâna aceasta, într-o conferință pe tema pieței cripto. Primarul orașului de peste ocean, Francis Suarez, el însuși un adept al criptomonedelor a declarat pentru CNBC că se gândesc serios să plătească agajații cu monede digitale.

Sursa foto: Zinsmute

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri