Piața criptomonedelor continuă să fie lovită din toate părțile de autoritățile din întreaga lume, ultima decizie afectând cea mai mare platformă de schimb de monede virtuale din lume.

Autoritatea de Conduită Financiară (FCA) din Marea Britanie a interzis activitatea Binance, după ce instituția a stabilit că activitatea platformei nu poate fi „reglementată”, relatează BBC.

Binance.com este o platformă online centralizată care oferă posibilitatea de a schimba monede virtuale, de a le tranzacționa, conturi de economii, portofele digitale și chiar împrumuturi. Platforma este deținută de Binance Group, o companie înregistrat în Insulele Cayman, unul dintre paradisurile fiscale ale planetei.

Autoritatea de reglementare britanică a mai spus că nicio entitate a grupului Binance nu este autorizată ori licențiată pentru a desfășura activități reglementate pe teritoriul Marii Britanii.

Binance anchetă în SUA și s-a retras suspect din Canada, avertizată în Japonia

Nu este prima decizie luată împotriva Binance la nivel global. În SUA, una dintre firmele din grup este anchetată de către Securities and Exchange Commission (SEC), arbitrul piețelor financiare din State, sub suspiciunea de spălare de bani și evaziune fiscală. SEC i-a avertizat pe utilizatorii Binance din SUA cu privire la activitățile Binance încă din luna aprilie.

Retail jobs

Ontario Securities Commision (OSC) din Canada le-a cerut mai multor platforme de trading, printre care și Binance să-și ajusteze activitățile conform pieței reglementate. Binance nu a luat o decizie controversată, alegând să se retragă de pe piață.

Nu în ultimul rând, Japonia i-a dat un al doilea avertizment celor de la Binance pentru că operează pe teritoriul nipon fără să aibă acordul autorităților.

Toate aceste decizii continuă să slăbească nivelul încredere în piața criptomonedelor. Săptămâna trecută, Banca Populară Chineză a cerut celor mai mari bănci din țară să nu mai susțină tranzacțiile cu criptomonede. Cu puțin timp înainte, China chiar a interzis activitățile de „minerit criptomonede” din regiunea Sichuan, cea mai importantă regiune care produce Bitcoin, în condițiile în care China a asigurat 45% din producția totală de Bitcoin de la nivel global în 2020.

Toate aceste măsuri au afectat evoluția monedelor virtuale, Bitcoin fiind cea mai afectată, coborând sub 30.000 de dolari, cea mai slabă valoare din ultimele 5 luni.

Citeste si:
VIDEO | Cu cât a fost vândut cel mai scump iaht virtual
VIDEO | Cu cât a fost vândut...

Sursa foto: Shutterstock
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri