Vești bune pentru iubitorii de tenis întrucât tehnologia de ultimă generație (AI) a IBM, cunoscută sub numele de IBM Watson, urmărește simultan toate meciurile disputate pe cele 18 terenuri de la Wimbledon, creând statistici ale rezultatelor în circa două minute de la încheierea unei partide, potrivit weforum.org.

”În fiecare zi, sutele de ore de filmări rezultate (din Wimbledon), i-ar lua unei echipe de editori foarte mult timp pentru a livra statisticile”, spune filmul IBM, ”Cum identifică inteligența artificială (AI) statisticile partidei?”.

Pe de altă parte, Watson ține cont de fiecare acțiune și evaluează fiecare punct. Tehnologia AI funcționează prin ”urmărirea reacțiilor jucătorului, entuziasmul publicului și analizând statisticile meciului”, a mai explicat IBM.

Watson îi ajută pe sportivi să își îmbunătățească jocul prin consultarea statisticilor combinate și provenite din mai multe medii, iar fanii pot consulta, de asemenea, datele astfel generate, pentru o privire de ansamblu asupra turneului.

Îmbunătățirea performanței

O altă modalitatea prin care inteligența artificială (AI) este folosită ține de felul în care sportivii sunt antrenați. Altfel spus, antrenorii găsesc în aceasta o unealtă foarte bună, care le dă o perspectivă foarte bună asupra a ceea ce un sportiv are de îmbunătățit.

Uneltele de monitorizare în timp real a performanțelor și dispozitive ce sunt ușor de purtat, cum sunt hainele inteligente, sunt printre tehnologiile care transformă sportul, fără nicio îndoială, în multe privințe, inclusiv în ceea ce privește evitarea accidentărilor.

Unelte catchy pentru fanii ocazionali

Watson este folosit de IBM pentru a crea servicii digitale noi pentru a-i ajuta, pe cei care urmăresc turnee, precum Wimbledon, doar ocazional să înțeleagă mai bine ce se întâmplă pe teren.

IBM Power Rankings folosește Inteligența Artificială (AI) pentru a analiza ultimele partide disputate, statisticile acestora, comentariile din mass-media și alte surse de date pentru a-i da celui care urmărește competiția o perspectivă clară asupra tuturor jucătorilor, nu doar a celor foarte cunoscuți, cum sunt Roger Federer sau Novak Djokovic, de la care ne așteptăm să fie în formă și să performeze bine.

Tabela cu situația clasamentului este actualizată zilnic, pe durata competiției sportive, incluzând chiar previziuni legat de câștigător ș.a.m.d.

”Știm cât de dificil poate fi de urmărit și înțeles tenisul, mai ales pentru cei care nu urmăresc durata unui întreg an competițional”, a explicat Alexandra Willis, director de comunicare, conținut și digital, în cadrul AELTC, citată de forbes.com, adăugând că prin crearea acestor 3 noi caracteristici, respectiv power rankings, previziunile pre-partidă și recomandările personalizate speră să facă tenisul mai ușor de urmărit de către toți telespectatorii.

Organizatorii, cât și IBM speră ca turneul de anul viitor să poată avea spectatori în proporție de 100% și nu doar jumătate de locuri din tribune să fie ocupate, ca anul acesta, din cauza pandemiei, iar mare parte din fanii care au urmărit turneul la televizor să vină, în 2022, în tribune pentru a urmări live partidele.

Sursa foto: By Neil Mitchell

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri