Prima pasarelă realizată 3D, care are o lungime de 12 metri, a fost instalată în Amsterdam. Podul, creat de compania olandeză MX3D, a fost montat pe canalul Oudezijds Achterburgwal, în Amsterdam's Red Light District.

Construit în aproximativ 4 ani, podul în formă de S va fi un „laborator viu” în capitala olandeză, deoarece ajută la traficul pietonal, scrie www.dailymail.co.uk. Cercetătorii de la Imperial College din Londra au lucrat la crearea pasarelei, ei fiind cei care vor avea în vedere ”performanța” acesteia, dotată cu foarte mulți senzori, astfel încât să poată fi practicabilă.

Senzorii sunt cei care transmit oamenilor de știință în ce stare se află podul și care este impactul pe care pietonii îl au asupra sa.

Sursa Video: Youtube

”Este prima dată când un astfel de pod este dat în folosință. Noi am testat capacitatea sa și a componentelor sale prin intermediul senzorilor în timpul procesului de printare. E minunat că am reușit să creem așa ceva”, a spus profesorul Leroy Gardner, de la Departamentul de Inginerie Civilă și de Mediu.

Construcția a necesitat 4,5 tone de oțel inoxidabil pentru a imprima podul în designul elaborat și curbat. Pasarela a fost printată în patru piese principale, plus cele patru colțuri, care au fost, ulterior, sudate manual.

Printarea a început în martie 2017, iar podul finalizat a fost expus la Dutch Design Week din octombrie 2018.

Însă pandemia de coronavirus a amânat planurile de lansare a pasarelei și instalarea acesteia pentru public.

”Printarea 3D oferă noi oportunități industriei construcțiilor, ne dă mai multă libertate. Însă, în același timp, e nevoie de o nouă gândire, adaptată modelului de construcție. E, mai, degrabă, o provocare”, a adăugat Gardner.

Studiile și proiectul construcției au fost făcute publice în două reviste, Journal of Constructional Steel Research and Materials & Design (2020) și Engineering Structures (2019).

Sursa foto: Imperial College London / Daily Mail

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri