Griegos, un mic oraș din nord-estul Spaniei oferă case gratuite și joburi pentru a încuraja oamenii să se mute în zonă. În prezent, în oraș au mai rămas 132 de locuitori.

Orașul pune la bătaie trei case pentru închiriat, alături de locuri de muncă, ce includ și telemunca.

Autoritățile din oraș speră ca noi locuitori să vină cu familiile pentru a încuraja și mersul la școală, unde au mai rămas doar nouă elevi, scrie The Sun.

Primele trei luni de chirie sunt gratuite, după care costul este de 225 de euro/lună, cu un discount de 50 de euro pentru copii (pentru fiecare copil).

Anunțul a câștigat deja peste 3.000 de aplicații. Datorită afluxului, solicitanților li se cere acum să trimită un mesaj video care să explice de ce ar trebui să fie aleși pentru schemă.

În plus, Griegos a devenit un model de urmat și pentru alte regiuni aflate în aceeași situație. De asemenea, Salvador Gil, primarul orașului, a solicitat 150.000 de euro pentru a reface micul hotel din oraș, pentru a-l face mai atractiv.

Primarul susține că orașul are nevoie de zidari, electricieni, instalatori sau ciobani.

Spania nu este prima care vine cu o astfel de propunere. Italia are o serie de regiuni care vând case la un euro, în încercarea de a atrage cât mai mulți tineri.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri