Una dintre cele mai mari companii producătoare de țigări din lume spune că vede canabisul ca parte a viitorului său, încercând să se îndepărteze de vânzarea țigărilor tradiționale.

Jack Bowles, șeful British American Tobacco, a declarat că vaparea canabidiolului (CBD) face parte din viitor, dar provocarea a fost „încurajarea oamenilor să treacă” la produse mai sănătoase, relatează BBC.

Oficialul companiei a mai a spus acest lucru și în condițiile în care mai mult de o treime din veniturile BAT din Marea Britanie provin acum din vapare, iar în prezent testează un nou produs pe piața britanică, CBD vape, în Manchester.

Potrivit rezultatelor financiare înregistrat în primul semestru al acestui an, BAT a înregistrat o creștere de 8,1% a veniturilor, la aproximativ 12,18 miliarde de lire sterline.

Compania a înregistrat, de asemenea, cel mai rapid câștig la clienții noi, utilizatorii de produse necombustibile, adică utilizatori de dispozitive de vapat. Nu numărul aceastor au crescut cu 2,6 milioane la 16,1 milioane.

Citeste si:
Una din cinci țigări vândute în județele din Moldova este contrafăcută
Una din cinci țigări vândute...

Bowles a mai declarat în cadrul unei emisiuni de la BBC Radio 4 că firma încearcă să „accelereze” transformarea prin „reducerea impactului asupra sănătății” al afacerii sale.

În martie, gigantul din industria tutunului a luat o achiziționat o participație de 20% în cadrul producătorul canadian de canabis medical Organigram și a semnat un acord pentru a cerceta o nouă gamă de produse de canabis pentru adulți, axată inițial pe CBD.

"Pe măsură ce ne gândim la portofoliul nostru pentru viitor, cu siguranță dincolo de produsele cu nicotină sunt interesante pentru noi ca un alt val de creștere viitoare", a conchis Bowles.

În urmă cu doar câteva zile, un alt mare producător de țigări a făcut o declarație controversată. CEO-ul Philip Morris International a spus că țigările ar trebui interzise în următorii 10 ani, tot în contextul în care compania se concentrează tot mai mult de dispozitivele electronice.

Citeste si:
Se schimba jocul pe piata tigarilor: tigaretele electronice vor...
Se schimba jocul pe piata...

Sursa foto: The Motley Fool

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri