In cei zece ani sub conducerea lui Cote, Honeywell si-a majorat afacerile cu 71%, pana la 37,7 mld. dolari.

Honeywell este o companie globala, 54% din vanzari provenind din afara SUA, comparativ cu 41% in urma cu zece ani. Din 2003, Honeywell a facut peste 75 de achizitii si 50 de cesiuni.

Doua dintre diviziile Honeywell - Automatizare si Solutii de Control si Tehnologii Auto sunt prezente si in Romania unde compania are in prezent peste 1.900 de angajati.

Cote a fost numit de catre Presedintele Obama sa faca parte atat din Comisia Nationala bipartida privind Responsabilitatea si Reforma Fiscala (cunoscuta sub numele de Comisia Simpson-Bowles), cat si din Forumul Directorilor Generali Executivi SUA-India.

Nominalizarile pentru CEO-ul anului au fost cumulate de la 124.000 de cititori ai revistei Chief Executive. Au fost evaluate primele zece personalitati nominalizate cel mai frecvent, iar castigatorul a fost votat de catre o Comisie de Selectie formata din Directori Generali ai unor corporatii globale de top.

Honeywell este specializata in produse si servicii aerospatiale, tehnologii de control pentru constructii, locuinte si industrie, turbosuflante si materiale performante.