Un important purtător de cuvânt al talibanilor a vorbit pe tema formării unui nou guvern la Kabul, dar și despre posibilitatea de a primi femei în rândul guvernanților, punctând că în guvern vor lucra doar cei care sunt calificați să o facă.

Oficialul talibanilor a fost întrebat mai întâi despre modul în care vor fi aleși cei care să lucreze în viitorul guvern taliban.

Toate grupurile etnice care locuiesc în Afganistan sunt afgani și au dreptul să fie în guvern. Dar viitorul guvern afgan va fi constituit din oameni care vor fi aleși pe merit, pentru calitățile lor. Acei afgani care au abilitatea și capacitatea de a lucra în guvern vor fi parte din guvern”, a spus talibanul pentru BBC Pashto.

Întrebat de reporter dacă în guvern ar putea lucra și femei, purtătorul de cuvânt a spus că există o portiță și pentru aceastea.

Cu siguranță vor fi, pentru că, dacă vă uitați în cabinetele ministeriale, mai mult de jumătate dintre funcționarii publici sunt femei. Așadar, femeile care lucrează pentru guvern se pot întoarce la muncă, dar nu pot spune că vom avea femei în pozițiile de top.” a mai spus reprezentantul talibanilor.

Gruparea care a preluat controlul țării după retragerea coaliției internaționale militare care au ocupat țara în ultimii 20 de ani speră să poată instala un nou guvern cât mai curând, dar este pus sub semnul întrebării modul în care talibanii vor conduce Afganistanul și cum va arăta guvernarea talibană.

Sursa foto: Captura video

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri