Aproximativ 6.500 de cadre medicale și 500 de angajați pe ambulanțe din Grecia au fost suspendați de la locul de muncă, deorece nu au respectat regula privind vaccinarea obligatorie.

Dintre cei 6.500 de angajați în sistemul medical, 5.594 lucrează în spitale, iar 818, pe segmentul de medicină privată.

De asemenea, 400 dintre cei 500 de oameni ai serviciului de ambulanță fac parte din personalul de pe ambulanțe, scrie Keep Talking Greece.

Ministerul își apară decizia motivând că alte 400 de cadre medicale s-au vaccinat pe 30 august, cu o zi înainte de termenul final.

În plus, există exemple de spitale care au ajuns de la o rată de imunizare de 35% la un indicator de 87%.

Nu în ultimul rând, autoritățile au precizat că vor permite cadrelor medicale care au primit doar prima doză să se întoarcă la locul de muncă.

Nu sunt primele sancționări de acest fel la nivelul Greciei. Zece angajaţi ai unui azil de bătrâni din Volos, Grecia, au fost suspendaţi pentru că au refuzat să se vaccineze împotriva noului coronavirus, în prima zi a intrării în vigoare a legii care face obligatorie vaccinarea în aceste unităţi.

Personalul sanitar din spitalele publice şi clinicile private a avut termen până la 1 septembrie pentru a se conforma obligaţiei de vaccinare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri