Jordan Vidal, un student de la Universitatea din South Wales în vârstă de 25 de ani, a devenit un model de urmat în ceea ce privește economisirea banilor. Când și-a dat seama că bursa și serviciul său part-time nu îi sunt suficiente pentru a-și acoperi cheltuielile, acesta a venit cu un program ingenios pentru a rămâne cu bani în buzunar.

Jordan nu a plătit nimic pentru mâncare timp de doi ani și niciodată nu a fost înfometat. Potrivit celor mai recente statistici, 74% dintre studenți și-ar dori să stea mai bine din punct de vedere financiar.

Activitățile lui Jordan încep la primele ore ale dimineții de luni, la un cazinou din Cardiff. Când a aflat că membrii cazinoului aveau dreptul la un bufet chinezesc gratuit, cu băuturi răcoritoare și posibilitatea de a reumple farfuria, studentul s-a înscris imediat, scrie METRO.

Astfel, în fiecare dimineață de luni, la ora 4:00, Jordan era prezent să își ridice cele patru porții de mâncare, ce îi ajungeau pentru o săptămână.

”Mă duceam la bufet, după care dormeam puțin și plecam spre universitate după ce mă trezeam”, a spus studentul.

După ce își petrecea timpul la universitate, Jordan pleca spre centrul orașului, unde sunt foarte multe restaurante și cafenele. Studentul s-a împrietenit cu patronii localurilor și la final de program, ceea ce rămânea în plus ajungea în farfuria lui Jordan.

”Legal, ei sunt obligați să arunce tot ceea ce au pregătit proaspăt și nu a fost vândut. Așa că i-am rugat să îmi dea mie tot ceea ce trebuie aruncat la gunoi. În acest fel, frigiderul meu stătea tot timpul plin”, a mai spus Jordan.

Pentru zilele de weekend, Jordan se îndrepta spre afacerile locale de take-away.

Cardiff's Caroline Street - cunoscută local ca Chippy Lane - găzduiește o serie de restaurante de tip fast-food care sunt deschise până la primele ore. Jordan a cerut și lor ca mâncarea pe care trebuiau să o arunce să îi fie lui dăruită. Astfel, în fiecare vineri și sâmbătă seara lua acasă chipsuri, burgeri și aripi de pui gratuite.

Pe lângă dorința lui de păstra banii, Jordan s-a dovedit și un model pentru cei care nu vor să irosească mâncarea.

”Mă enervează când văd că lucrurile sunt irosite. Trăim într-o lume în care oamenii nu au ce să mănânce și mor prin înfometare”, a mărturisit studentul.

În acest mod, Jordan a plecat de la universitate cu 3.000 de lire sterline economisite, cu ajutorul unui job, la care era plătit cu 7 lire pe oră.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri