Agenţia britanică de combatere a criminalităţii (NCA) a declarat sâmbătă că a confiscat peste două tone de cocaină în valoare de 160 de milioane de lire sterline (187 de milioane de euro) de pe un iaht interceptat în largul coastei de sud a Angliei, relatează AFP.

Şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 şi 49 de ani - un britanic şi cinci nicaraguani - au fost arestaţi în această operaţiune, desfăşurată joi cu sprijinul poliţiei federale australiene şi a poliţiei britanice de frontieră, a precizat NCA într-un comunicat.

În momentul arestării lor, ei se aflau la circa 130 de kilometri de coastă, la bordul unui iaht de lux sub pavilion jamaican şi care provenea din Caraibe.

Drogurile, ascunse în saci negri impermeabili, au fost descoperite în timpul percheziţiei ambarcaţiunii, care a fost escortată până în Marea Britanie.

Potrivit NCA, poliţia federală australiană a furnizat, pentru această operaţiune, informaţii strânse ca parte a anchetei sale "Ironside", care în iunie a condus la o gigantică represiune la nivel mondial împotriva criminalităţii organizate, datorită infiltrării unei aplicaţii (Anom) folosită pentru schimbul de mesaje codificate între infractori.

"Nu există nicio îndoială că aceste droguri ar fi fost revândute în comunităţile din Marea Britanie (...), alimentând criminalitatea şi suferinţa", a declarat Matt Horne, director adjunct al NCA, în comunicat.

"Confiscarea acestor droguri va împiedica planurile grupului infracţional organizat şi capacitatea sa de a funcţiona", a adăugat el.

Sursa foto: www.nationalcrimeagency.gov.uk

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri