Preluarea controlului de către talibani a aruncat și mai mult în aer economia țării și situația dificilă prin care treceau deja afganii, așa că statele membre ONU s-au arătat dispuse să trimită ajutoare în valoare de peste 1 miliard de dolari.

Chiar și înainte de revenirea la putere a talibanilor, aproape jumătate dintre cei 18 milioane de afgani se bazau pe ajutoarele trimise de comunitatea internațională.

Acum, statele membre ale ONU sunt dispuse să-i ajută și mai mult pe afganii care încep să se confrunte și mai mult cu lipsa alimentelor. O treime din populație suferă acut din cauza crizei alimentelor.

„Poporul afgan are nevoie de o cale de supraviețuire. După decenii de război, suferință și insecuritate, au în față cel mai dificil moment. Astăzi, avem peste 1 miliard de dolari promiși (din partea statelor membre - n.r.).

Este imposibil de precizat cât din acești bani vor fi disponibili în faza de urgență imediată, dar este un salt uriaș în ceea ce privește deschiderea comunității internaționale de a ajuta poporul afgan”, a declarat António Guterres, Secretarul General al ONU.

Organizația a crezut inițial alocarea unui buget de 606 milioane de dolari pentru rezolvarea problemelor urgente semnalate în Afganistan. Potrivit Guterres, această sumă ar fi fost acoperită deja, relatează CNN.

În prezent, potrivit datelor ONU, mai mult de jumătate dintre copii afgani de până în 5 ani suferă de malnutriție. Totodată, circa 14 milioane de afgani sunt deja la granița foametei, iar o dată cu venirea iernii, criza alimentelor riscă să se adâncească și mai mult.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri