Producţia totală vândută a Uniunii Europene de piese de înaltă tehnologie s-a situat în 2020 la 311 miliarde de euro, o scădere de 7% faţă de 2019, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), citat de Agerpres.

În pofida acestei scăderi, producţia vândută este în creştere din 2010, cu un avans mediu anual de 2,9%.

În 2020, cea mai ridicată contribuţie în ceea ce priveşte producţia totală vândută de produse de înaltă tehnologie a avut-o sectorul farmaceutic, cu 97 miliarde de euro, urmată de echipamente electronice şi de telecomunicaţii (67 miliarde de euro), instrumente ştiinţifice (55 miliarde de euro).

De asemenea, industria aerospaţială a avut o contribuție mai mică (36 miliarde de euro), cea de computere şi echipamente de birou (17 miliarde de euro), chimie (14 miliarde de euro), maşini neelectrice (13 miliarde de euro), maşini electrice (nouă miliarde de euro) şi armament (patru miliarde de euro).

În perioada 2010 - 2020, sectorul farmaceutic a înregistrat cel mai ridicat ritm anual de creştere a producţiei de produse de înaltă tehnologie (11,7%). În plus, producţia de armament a urcat cu 5,7%, cea de instrumente ştiinţifice cu 4,4%, iar cea de maşini electrice cu 3,7%.

În contrast, a scăzut producţia de produse de înaltă tehnologie în sectorul chimic, cu 0,6%, de computere şi echipamente de birou, cu 0,7%, de echipamente electronice şi de telecomunicaţii, cu 1,3%) şi de maşini neelectrice cu 3,1%.

Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri