Sectorul italian al turismului a fost sever afectat de pandemia de coronavirus (COVID-19) în 2020, în condiţiile în care numărul înnoptărilor turiştilor străini în unităţile de cazare din Italia a scăzut cu 54,6%, comparativ cu 2019, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (Istat).

Şi numărul înnoptărilor turiştilor italieni a înregistrat un declin de 32,2% faţă de 2019, scrie Agerpres.

Istat estimează că anul trecut turiştii străini au cheltuit 23,7 miliarde de euro în Italia, cu aproximativ 35 miliarde de euro mai puţin decât în 2019.

Efectele pandemiei asupra turismului italian au început să se resimtă în martie 2020, primele două luni ale anului fiind în linii mari la acelaşi nivel faţă de anii precedenţi. De asemenea, a existat o uşoară redresare în perioada iunie - august, când s-au atenuat restricţiile de călătorie. Dar înăsprirea restricţiilor a provocat ceea ce Istat a numit "un declin drastic al cheltuielilor turiştilor".

Analiştii se aşteaptă în acest an la redresarea turismului, deşi nu la nivelul din 2019, din cauza scăderii numărului de vizitatori din pieţele cheie din afara Europei.

Autorităţile de la Roma se află sub presiune pentru a sprijini sectorul turismului, care în Italia angajează 4,2 milioane de persoane şi generează 13% din PIB-ul celei de-a treia economii a Europei.

Conform datelor publicate de Consiliul Mondial al Turismului şi Călătoriilor (WTTC), Italia a avut anul trecut doar 25,5 milioane de vizitatori străini, faţă de cei 65 de milioane de turişti străini din 2019.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri