Comisia Europeană a lansat un grup de experţi al cărui obiectiv va fi crearea unui cadru standardizat pentru profesori în Europa în scopul combaterii dezinformării şi al promovării competenţelor digitale.

Iniţiativa face parte din Planul de acţiune privind educaţia digitală al Comisiei Europene, care a început în acest an şi vizează soluţionarea provocărilor implicate de tranziţia la era digitală şi situaţia postpandemică. Ea urmează înfiinţării unui grup de experţi similar, în 2018, pentru combaterea ştirilor false şi a dezinformării în mediul online, a scris Agerpres.

Grupul de experţi are 25 de membri care provin din mediul academic, media, securitate cibernetică, ONG-uri, instituţii europene şi internaţionale.

Participanţii vor lucra pentru a elabora abordări comune pentru dezvoltarea abilităţilor digitale ale tinerilor din Uniunea Europeană. Ca parte a planului digital pentru un deceniu, Comisia a stabilit ţinta ca, până în 2030, 80% din populaţia Europei să aibă competenţe digitale de bază. În 2019, acest indicator era de 56%.

''În zilele noastre, gândirea critică şi evaluarea calităţii informaţiei pe care o accesăm online constituie o competenţă la fel de importantă ca cititul şi scrisul'', a declarat comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret Mariya Gabriel.

Printre entităţile recrutate pentru a face parte din grupul de experţi se află Facebook Ireland, o decizie potenţial controversată date fiind criticile la adresa acestei platforme pentru eşecul său în combaterea dezinformării.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri