Guvernul Statelor Unite pune la bătaie recompense de până la 10 milioane de dolari pentru informații despre grupul de hacking cunoscut sub numele de DarkSide, care a blocat în luna mai peste 8.800 de kilometri de conducte de transport combustibil, pe coasta de este a SUA.

Recompensa este oferită pentru informații care pot duce la „identificarea sau localizarea oricăror persoane” într-o poziție de conducere cu DarkSide. Aceasta este cea mai mare recompensă oferită vreodată pentru arestarea unui anumit criminal cibernetic, relatează BBC.

O recompensă separată de 5 milioane de dolari a fost pusă la bătaie oricine oferă informațiile care pot conduce la arestarea oricărui complice la un atac ransomware lansate de hackerii din DarkSide.

Atacul cibernetic a provocat o criză de combustibil după ce compania Colonial Pipeline și-a închis operațiunile timp de câteva zile. Compania a plătit răscumpărarea de 4,4 milioane de dolari în Bitcoin către hackeri pentru a debloca sistemele care operau rețeaua de conducte.

Compania de analiză a criptomonedei Elliptic estimează că DarkSide ar fi primit cel puțin 90 de milioane de dolari în plăți de răscumpărare de la 47 de victime.

Cu toate acestea, autoritățile americane au declarat ulterior că au recuperat cea mai mare parte a răscumpărării plătite de Colonial Pipeline, adică 63,7 Bitcoin.

Americanii spun că hackerii sunt ruși, Rusia ignoră acuzațiile

Autoritățile americane spun că hackerii din DarkSide trăiesc o viață fără griji în Rusia, unde este foarte puțin probabil să fie căutați sau arestați de poliția locală, mai ales că autoritățile ruse ignoră în mod obișnuit acuzațiile occidentale împotriva hackerilor ruși.

Astfel, SUA pare să aibă și mai puține obțiuni în ceea ce privește demascarea liderilor DarkSide, deși majoritatea cercetărilor sugerează că aceștia se află în Rusia.

Chiar și cu această recompensă record, cei mai mult cred că șansele ca acești criminali să ajungă în fața justiției sunt foarte mici.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri