Rusia a anunțat că a trimis parașutiști în apropierea graniței poloneze pentru exerciții comune cu Belarus. Moscova și-a intensificat astfel implicarea militară pe teritoriul statului condus de Aleksandr Lukașenko, pe fondul tensiunilor cu Occidentul din cauza escaladării crizei migranților din ultimele zile de la frontiera dintre Polonia și Belarus, notează The Moscow Times, preluat de Digi 24.

Ministerul rus al Apărării a declarat că a desfășurat o unitate a Forțelor Aeropurtate într-un poligon de tragere de lângă orașul bielorus Grodno, ca parte a unor exerciții de luptă.

La Grodno, care se află în apropierea graniței UE, la frontiera cu Polonia și Lituania, trupele ruse și bieloruse vor desfășura exerciții tactice comune și se vor întoarce la bazele permanente din Rusia după finalizarea acestora, a declarat agenția de presă Interfax, citând surse din armată. De altfel, nu a fost oferit niciun interval de timp pentru exercițiile militare programate.

Parașutiștii s-au deplasat către granița Belarusului cu UE după ce bombardierele strategice rusești cu capacitate nucleară au efectuat timp de două zile exerciții militare la 60 de kilometri est de granița poloneză.

Totodată, surse din armata rusă au declarat că doi soldați au murit după ce parașutele acestora s-au încurcat la scurt timp după ce s-au aruncat din avion. Unul dintre parașutiști a „aterizat“ pe parașuta celuilalt, ceea ce a condus la o dezechilibrare a camaradului său și în final la prăbușirea celor doi. În urma acestui accident a murit un ofițer și un soldat încadrat recent în forțele armate, transmite presa independentă din Rusia, citată de platforma NEXTA.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri