Autoritatea de Reglementare Antitrust din Marea Britanie a emis o hotărâre prin care cere Meta, fosta Facebook, să vândă Giphy, companie pe care a cumpărat-o cu 400 de milioane de dolari în mai 2020.

„Autoritatea pentru Concurență și Piețe (CMA) a concluzionat că achiziția Giphy de către Facebook ar reduce concurența dintre platformele de social media și că achiziția companiei a eliminat deja Giphy ca un potențial competitor (al Facebook - n.r.) pe piața de publicitate”, se arată într-un comunicat al autorităților, citat de BusinessInsider.com

CMA a spus că fuziunea i-ar putea oferi Meta puterea de a limita sau bloca accesul altor platforme de socializare către Giphy.

Acesta a adăugat că Meta ar putea cere platformelor de social media rivale, inclusiv TikTok, Twitter și Snapchat, să le furnizeze date de utilizator în schimbul accesului la Giphy.

Practic, autoritățile britanice spun că gigantul american cumpărat Giphy pentru a scăpa de un concurent de pe piața de publicitate.

Retail jobs

„Facebook a încetat serviciile de publicitate oferite de Giphy în momentul fuziunii, eliminând o sursă importantă de concurență potențială. CMA consideră acest lucru deosebit de îngrijorător, având în vedere că Facebook controlează aproape jumătate din piața de publicitate de 7 miliarde de lire sterline (9,4 miliarde de dolari) din Marea Britanie.” se mai arată în declarația autorităților britanice.

Potrivit BusinessInsider, Meta a spus că nu este de acord cu decizia autorității de reglementare.

„Examinăm decizia și luăm în considerare toate opțiunile, inclusiv recursul. Atât consumatorii, cât și GIPHY au mai mult de câștigat prin sprijinul infrastructurii, talentului și resurselor noastre. Împreună, Meta și GIPHY ar îmbunătăți produsul GIPHY pentru milioanele de oameni, companii, dezvoltatori și parteneri API din Marea Britanie și din întreaga lume care folosesc GIPHY în fiecare zi, oferind mai multe opțiuni pentru toată lumea”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta.

Citeste si:
Angajații McDonald's au interzis unor fermieri să intre încălțați...
Angajații unui McDonald's au...
Sursa foto: Shutterstock
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri