Peste 90 de artiști români au semnat o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban în care solicită includerea artiştilor în schema de ajutor de stat pentru a veni în sprijinul sectorului cultural. Cei mai populari cinci dintre aceștia câștigă între 1.000 si 9.500 de dolari pentru fiecare postare pe care o fac pe Instagram.

În scrisoarea deschisă, trupele și vedetele subliniază că "existenţa sectorului cultural depinde nu doar de organizatorii de evenimente, ci mai ales de artişti". Cererea acestora a atras atât critici cât și susținere pe rețelele românești de social media.

Susținătorii artiștilor subliniază că cererea nu este realizată neaparat pentru cei mai populari dintre aceștia, care oricum aveau venituri de zeci sau chiar sute de mii de euro anterior, ci mai degraba pentru susținerea artiștilor a căror popularitate rareori trece de granițele unui club.

De cealaltă parte, criticii afirmă că ajutoarele de stat ar trebui să se îndrepte către sectoarele din economie și societate esențiale, care nu pot supraviețui în condițiile restricțiilor actuale. De asemenea, anumite persoane se declară împotriva cheltuirii banilor publici pentru susținerea unor artiști de care nu sunt interesați personal. Nu în ultimul rând, aceștia aduc în discuție câștigurile substanțiale înregistrate de cei mai populari artiști în anii anteriori. De exemplu, în 2018, Ștefan Bănică jr. a câștigat 500.000 de euro, potrivit Libertatea care citează manageri și impresari din domeniu.

Citiți în slideurile următoare cât pot câștiga Inna, Antonia, Delia, Smiley și Loredana (cei mai populari 5 semnatari ai scrisorii adresată premierului) dintr-o singură postare pe Instagram.

Instagram remunerează cei mai populari influenceri în funcție de mai mulți indicatori cheie, precum numărul de urmăritori, interacțiunea acestora la postări, țara de origine, sau publicul țintă.

Scrisoarea artiștilor este semnată de Adda, Alb Negru, Alessia, Alexia, Ami, Amna, Anda Adam, Andreea Bănică, Antonia, Alex Mladin, Bella Santiago, Bere Gratis, Bogdan Gridan, Bogdan Medvedi, Carla's Dreams, Cargo, Cezar Guna, Compact, Connect-R, Cristina Vasiu, Dara, Datina, Debu, Delia, Delia Rus, Diana Brescan, Direcţia 5, DJ Project, Doddy, Edward Maya, Edward Sanda, Ellianne, EMMA, Etno, Fidas, Florin Ristei, Florian Rus, Friends, Gabriel Huiban, Gipsy Casual, Gloria & Balkan, Gran Error, Holograf, Hevito, Ho-ra, Horia Brenciu, Hvnds, Inna, Iris - Cristi Minculescu, Valter & Boro, Iris - Nelu Dumitrescu, Ionică Moroşanu, Jo, Jerry-Co, Kempes, Lavinia Goste, Lora, Loredana, Marius Zorilă, Manuel Riva, Mark Stam, Matteo, Maximilian, Mellinna, Misha, Misha Miller, Mr. Vik, Narcotic Sound, Olivia Addams, Paula Seling, Puya, Ro-Mania, Roxana Nemeş, Roxen, Ruby, Sasha Lopez, Shift, Sickotoy, Smiley, Sonny Flame, Spike, Sylvia by dj Rynno, Ştefan Bănică, Tavi Clonda, The Motans, Tobi Ibitoye, Trooper, Vama, Viky Red/ Pax, Voltaj, Vunk, wrs, 3 Sud Est, 6teen.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri