Miliardarul și cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a spus că speră că faza critică a pandemiei de COVID-19 se va încheia în 2022, în pofida îngrijorărilor ridicate de recent descoperita variantă Omicron a noului coronavirus, relatează BusinessInsider.

„Ar putea fi o prostie să facem o altă predicție, dar cred că faza acută a pandemiei se va încheia în 2022”, este de părere Bill Gates.

Miliardarul a spus că sfârșitul pandemiei nu este atât de aproape pe cât sperase, cauza fiind apariția variantei Delta, dar și eforturile greoaie de vaccinare a populației planetei.

Și, deși „nu există nicio îndoială că varianta Omicron este îngrijorătoare”, viteza de detectare a noilor variante, combinată cu evoluțiile în ceea ce privește vaccinurile și medicamentele antivirale, l-au determinat Bill Gates să aibă speranța că virusul își va restrânge arealurile în care își va face simțită prezența.

„Lumea este mai pregătită să abordeze variantele potențial periculoase decât în orice alt moment al pandemiei de până acum. Suntem într-o poziție mult mai bună de a crea vaccinuri actualizate dacă sunt necesare”, a adăugat el.

Comentariile sale vin pe măsură ce varianta Omicron a coronavirusului, cunoscută și sub numele de B.1.1.529, se răspândește în întreaga lume.

Oamenii de știință și companiile farmaceutice se întrec pentru a-și da seama cum se comportă Omicron și cât de bine îi vor face față vaccinurile. Varianta provoacă îngrijorare din cauza gamei sale mari de mutații.

Gates a spus că multe mai multe informații despre varianta Omicron - cum ar fi cât de bine protejează vaccinurile existente sau infecția anterioară împotriva acesteia - vor fi disponibile în curând, deoarece cercetătorii, inclusiv cei pe care Fundația Bill & Melinda Gates îi sprijină, lucrează pentru a afla mai multe despre aceasta.

Totodată, Gates crede că vaccinurile și tratamentele antivirale vor ajuta la reducerea mortalității COVID-19 în viitor.

„Comunitățile vor vedea în continuare focare ocazionale, dar vor fi disponibile noi medicamente care ar putea avea grijă de majoritatea cazurilor, iar spitalele se vor putea ocupa de restul”, a mai spus Bill Gates.

Acesta crede că îngrijorarea față de COVID se va reduce mult în anii următori, acesta urmând să fie tratat la fel ca orice gripă de sezon.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri