Varianta Omicron se răspândește cu rapiditate și forțează țările din întreaga lume să adopte noi măsuri de limitare a răspândirii virusului. Bill Gates se arată, însă, optimist cu privire la depășirea pandemiei, după ce varianta Omicron va trece.

Odată ce creșterea actuală scade, țările s-ar putea aștepta la „mai puține cazuri” în restul anului 2022, a scris Bill Gates pe pagina sa de Twitter, în timpul unei conferințe cu Devi Sridhar, președintele de sănătate publică globală la Universitatea din Edinburgh, potrivit CNBC.

„Pe măsură ce țările își vor pregăti și perfecționa tot mai mult sistemele de sănătate și abordările în fața coronavirusului. Odată ce se va întâmpla acest lucru, cel mai probabil, COVID va putea fi tratat ca o răceală sezonieră. Majoritatea cazurilor grave vor fi ale persoanelor care nu sunt vaccinate”, a declarat Bill Gates, fondator Microsoft.

Cofondatorul Microsoft și unul dintre cei mai cunoscuți filantropi din lume este un susținător deschis al sănătății publice, fiind cunoscut pentru intervențiile sale cu privire la desfășurarea pandemiei. De altfel, miliardarul nu este primul care a făcut astfel de predicții cu privire la finalul pandemiei de COVID-19. Unii experți spun că răspândirea rapidă a omicronului, deși este cu siguranță periculoasă, ar putea aduce așa-numita „imunitate naturală” , ce va face ca pandemia să devină mai puțin severă.

Omicron va fi varianta care va aduce o imunitate de turmă mai mare, cel puțin pentru anul viitor, a mai precizat miliardarul.

Perspectiva relativ optimistă a lui Gates ar putea fi zdruncinată și de o nouă variantă de Covid, mai ales dacă se va transmite mai rapide decât Omicron. Scenariul nu este puțin probabil, dar nu imposibil.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri