Statele Unite sunt gata 'să angajeze un dialog diplomatic' cu Rusia 'chiar de la începutul lunii ianuarie', dar nu fără condiţii, a indicat un înalt responsabil de la Casa Albă, într-o primă reacţie la conferinţa de presă anuală susţinută de preşedintele rus Vladimir Putin, informează AFP.

Executivul american este pregătit să negocieze în format atât bilateral, cât şi multilateral, prin 'multiple canale', a afirmat sursa, care a adăugat totuşi că nu au fost fixate nici data şi nici locul unei prime întâlniri, conform Agerpres.ro.

'Există anumite puncte pe care Rusia le-a ridicat şi pe care credem că le putem discuta, şi altele pe care (ruşii) ştiu că nu le vom accepta niciodată', a menţionat responsabilul.

Potrivit acestuia, 'orice dialog trebuie să fie bazat pe un principiu de reciprocitate, ceea ce înseamnă că şi preocupările noastre vor trebui puse pe masă'.

'Vom continua să urmărim îndeaproape mişcările alarmante de trupe ruse şi desfăşurările la frontiera cu Ucraina', a mai indicat sursa citată, dând asigurări că SUA şi aliaţii lor se pregătesc să adopte 'sancţiuni masive' dacă Rusia ar ataca Ucraina.

'Sper că prima reacţie pozitivă (a Statelor Unite), cu anunţul debutului negocierilor (la Geneva) în ianuarie, ne va permite să avansăm', a spus Vladimir Putin în conferinţa de presă de joi.

El înăsprise considerabil tonul marţi, evocând un răspuns 'militar şi tehnic' dacă occidentalii nu vor pune capăt politicii considerate de el ameninţătoare.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri