China se opune unei retrageri unilaterale a SUA din INF (Tratatul privind Fortele Nucleare Intermediare semnat in 1987 intre Washington si Moscova), cerand celor doua tari un ''un dialog constructiv'' pentru a evita ''consecinte negative'', relateaza sambata AFP, potrivit Agerpres.

SUA au anuntat vineri retragerea din INF, reprosand Rusiei ca incalca acest acord incheiat in 1987 in timpul Razboiului Rece. Rusia a raspuns sambata adoptand o decizie similara.

''China se opune retragerii SUA din tratat si cere SUA si Rusiei sa-si solutioneze diferendele in mod corespunzator printr-un dialog constructiv", a declarat Geng Shuang, un purtator de cuvant al Ministerului chinez al Afacerilor Externe.

''Retragerea unilaterala a SUA ar putea antrena o serie de consecinte negative si China va acorda o atentie speciala evolutiei situatiei'', se arata intr-un comunicat al Ministerului de Externe chinez, care mentioneaza ca Beijingul regreta decizia Washingtonului.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a anuntat sambata ca tara sa isi suspenda participarea la INF in riposta la decizia SUA de a se retrage din acest tratat si care a intrat in vigoare in aceeasi zi

Cum s-a dezvoltat...
Citeste si: 1997 Cum s-a dezvoltat parteneriatul strategic bilateral SUA - Romania

Sursa foto: By gopixa / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Rusia: Sanctiunile UE neaga dreptul nostru de a ne apara frontierele