Organizaţia nonguvernamentală rusă OVD-Info, care contabilizează arestările din timpul manifestaţiilor opoziţiei în Rusia, a anunţat că site-ul său a fost blocat de Agenţia de supraveghere din domeniul telecomunicaţiilor şi mass-media, Roskomnadzor, într-un context marcat de represalii în creştere împotriva opoziţiei.

Organizaţia, care furnizează de asemenea susţinere juridică victimelor persecuţiilor politice, a declarat că Roskomnadzor a blocat site-ul său la începutul săptămânii, scrie Agerpres.ro.

"Deocamdată, nu am fost notificaţi" în legătură cu această decizie "şi nu cunoaştem motivul blocării noastre", a notat ONG-ul pe Twitter.

Un tribunal din regiunea Moscova a luat această hotărâre pe data de 20 decembrie, pentru "a limita" accesul la site, potrivit unui registru al Roskomnadzor al site-urilor web blocate.

Pe 25 decembrie, site-ul OVD-Info nu era accesibil jurnaliştilor AFP în Rusia.

Această decizie intervine la sfârşitul unui an marcat de o reprimare tot mai accentuată a vocilor critice faţă de regim, reprimare care a început cu plasarea în detenţie a lui Aleksei Navalnîi, considerat principalul opozant al preşedintelui Vladimir Putin.

În septembrie, Ministerul Justiţiei al Federaţiei Ruse a adăugat OVD-Info pe lista sa tot mai mare de "agenţi ai străinătăţii", etichetă rezervată organizaţiilor considerate ca acţionând împotriva intereselor ruse, cu finanţare străină.

ONG-ul de apărare a drepturilor Memorial, pilon al societăţii civile din Rusia, nutreşte la rândul său temerea că ar putea fi închisă înainte de Anul Nou. Organizaţia este ameninţată cu disoluţia de Parchet, care o acuză că a încălcat controversata lege asupra "agenţilor străinătăţii".

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri