Preşedintele Vladimir Putin nu a stabilit cum va reacţiona Rusia dacă cererile sale de garanţii de securitate din partea NATO cu privire la extinderea Alianţei spre est nu vor fi îndeplinite, așteptând recomandările experților săi militari, transmite agenția dpa, citată de Agerpres.

Răspunsul va depinde "de propunerile pe care mi le prezintă experţii noştri militari", a declarat Putin la televiziunea de stat.

Preşedintele Putin a adăugat că Rusia urmăreşte să obţină un rezultat obligatoriu din punct de vedere juridic în aceste negocieri.

În urmă cu o săptămână, Moscova a înmânat reprezentanţilor NATO şi SUA un proiect de acord prin care se cere încetarea expansiunii spre est a NATO, proces pe care l-a calificat ca fiind o ameninţare la adresa securităţii Rusiei.

Rusia doreşte să obţină, de asemenea, o garanţie categorică că NATO nu va accepta Ucraina ca membru, cerere pe care Alianţa Nord-Atlantică a respins-o în trecut.

Potrivit Moscovei, discuţiile ar urma să aibă loc iniţial cu oficialii americani în luna ianuarie. Joi, preşedintele Putin a declarat că Rusia se aşteaptă la rezultate rapide.

Informaţii despre presupuse pregătiri ale Rusiei pentru o invazie a Ucrainei provoacă îngrijorare internaţională de mai multe săptămâni. Rusia a negat în mod repetat astfel de acuzaţii.

Uniunea Europeană şi NATO au ameninţat Moscova cu consecinţe grave în cazul unei escaladări militare. Rusia a răspuns cu cererea ca NATO să promită că nu se va extinde spre est.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri