3 aprilie este ziua stabilită de președintele Ungariei, Janos Ader, pentru alegerile parlamentare. În aceeași zi, însă, urmează să aibă loc și un referendum pe teme LGBTQ, se arată într-un anunț publicat de administrația prezidențială de la Budapesta.

Premierul ungar Viktor Orban și partidul său conservator, Fidesz vor avea o competiție strânsă pe 3 aprilie, data la care se va decide dacă cetățenii din Ungaria mai vor la conducere o grupare politică ce promovează intens valorile tradițional creștine, naționalismul și care respinge totodată drepturile comunităților LGBTQ.

Alianța partidelor de opoziție include Coaliția Democrată, Socialiștii, liberalii și Jobbik, fosta grupare de extremă-dreapta, acum de centru-dreapta. Alianța este condusă de Peter Marki-Zay, fost susținător Fidesz, actual primar în orașul Hodmezovasarhely, scrie Digi 24 care citează Reuters.

Vezi și: De ce legea anti-LGBT din Ungaria îngrijorează dincolo de hotare: România deja pierde între 6 și 17 mld. lei anual din cauza discriminării LGBT

Îngrădirea drepturilor pentru comunitatea LGBTQ a reprezentat, nu de puține ori, un subiect de dispută între autoritățile de la Budapesta și Comisia Europeană. În ziua alegerilor, cetățenii din Ungaria cu drept de vot vor avea de răspuns la câteva întrebări cheie pe tema acceptării persoanelor LGBTQ:

  • Sunteți de acord cu orele de educație sexuală în școli, fără acordul părinților?
  • Schimbarea sexului ar trebui promovată în rândul copiilor?
  • Conținutul media care ar putea afecta orientarea sexuală a copiilor ar trebui prezentat acestora din urmă fără nicio restricție?

Orban și Fidesz au spus că referendumul urmărește să protejeze copiii de influențele homosexuale și transgender.

Grupurile de susținere a drepturilor omului și LGBTQ au emis o declarație comună marți, spunând că planul de referendum dăunează demnității persoanelor LGBTQ și ar incita la ura și discriminarea anti-LGBTQ. Ei i-au îndemnat pe maghiari să invalideze referendumul scriind x pe buletinele de vot.

Citește și: Topul 10 cele mai bune orașe de trăit pentru persoanele LGBTQ+

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri