În ciuda faptului că persoanele LGBTQ+ sunt extrem de stigmatizate în orice colț al lumii, există și orașe care sunt extrem de prietenoase cu aceste comunități, locuri care sunt perfecte și pentru a lucra remote, totodată. Pe măsură ce legislația anti-LGBT din Ungaria crește semnificativ discursul homofob în toate țările din regiune Europei Centrale și de Sud-Est, statele vest-europene se declară mult mai primitoare cu aceste comunități mult blamate în societățile ieșite mai recent din comunism.

Pe măsură ce munca remote a devenit tot mai mult o normă, odată cu pandemia de COVID-19, tot mai multe persoane din comunitățile LGBTQ+ se gândesc să se mute în țări mai prietenoase cu ei, în care să nu se simtă excluși din societate la fel ca în țările în care s-au născut.

Pentru aceștia nu e atât de ușor să aleagă o destinație în care să se stabilească și în care să lucreze la fel ca ceilalți, prin urmare, locurile pe care urmează să vi le prezentăm nu sunt neapărat accesibile pentru a trăi, dar ce știm sigur este că încurajează, apreciază și mai ales respectă diversitatea.

Fără să o mai lungim, vă prezentăm cele mai bune orașe de trăit pentru persoanele LGBTQ+, perfecte totodată și pentru a lucra remote:

Citește și: De ce legea anti-LGBT din Ungaria îngrijorează dincolo de hotare: România deja pierde între 6 și 17 mld. lei anual din cauza discriminării LGBT

Luxemburg

Luxemburg, capitala statului cu același nume este fără doar și poate cea mai prietenoasă țară cu persoanele LGBTQ+. În ciuda costului destul de ridicat de viață (îți trebuie aproximativ 2.636 de euro pentru un trai lunar), salariul mediu net din această țară (3.943 de euro) compensează cheltuielile ridicate, potrivit unui sondaj realizat de Small Business Prices, preluat de euronews.ro.

LuxemburgFoto: Unsplash

Luxemburg este unul din statele care acceptă căsătoriile între persoanele de sex opus din 2015, iar uniunile civile sunt permise încă din 2004.

Citește și: Proiectul anti-LGBT din Ungaria ajunge și în România

Madrid

Madrid este al doilea cel mai bun oraș din Europa pentru nomazii digitali LGBTQ+. Poate că nu este o surpriză faptul că un oraș spaniol ocupă un loc atât de sus în acest top, având în vedere sprijinul puternic al țării pentru drepturile LGBTQ +, acordat în ultimele decenii.

Madrid, SpaniaFoto: Pexels

Legile privind discriminarea care protejează persoanele LGBTQ+ sunt în vigoare din 1995, iar legislația care sprijină drepturile transgenderului (în special în ceea ce privește dreptul de autoidentificare) sunt unele dintre cele mai progresiste din lume. Capitala Spaniei susține în mod activ drepturile acestor persoane, iar din 2015 sunt permise și căsătoriile între acestea.

Topul complet al celor mai prietenoase orașe cu persoanele LGBTQ+

 1. Luxemburg
 2. Madrid
 3. Wellington
 4. London
 5. Amsterdam
 6. Paris
 7. Brussels
 8. Vienna
 9. Lisabona
 10. Ottawa

Țările din Europa care au legalizat căsătoriile homosexuale

 • Olanda (din 2001)
 • Belgia (din 2003)
 • Spania (din 2005)
 • Norvegia și Suedia (din 2009)
 • Portugalia (din 2010)
 • Islanda (din 2010)
 • Danemarca (din 2012)
 • Franța (din 2013)
 • Marea Britanie (din 2014)
 • Luxemburg (din 2015)
 • Irlanda (din 2015)
 • Finlanda (din 2017)
 • Germania (din 2017)
 • Malta (din 2017)

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri