Deputatul Zakarias Zoltan, liderul Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), intrat în Parlamentul României pe listele UDMR, va depune în România un proiect de lege care are în vedere „protecția copiilor”. Proiectul este cumva similar cu cel al lui Viktor Orban, în Ungaria, care a atras numeroase critici aduse din partea celorlalte state membre ale Uniunii Europene.

Anunțul a fost făcut de István Csomortányi, președintele PPMT, notează publicația Kornika, citată de G4Media. Acesta a considerat important ca cetățenii maghiari de peste graniță să aibă cât mai multe opinii cu privire la problemele referendumului inițiat de guvernul ungar, exprimându-și astfel unitatea față de națiunea maghiară.

István Csomortányi a spus că Partidul Popular Maghiar susține valorile tradiționale și încurajează pe toți să participe la referendum și să susțină protecția familiilor și copiilor.

Citește și: De ce legea anti-LGBT din Ungaria îngrijorează dincolo de hotare: România deja pierde între 6 și 17 mld. lei anual din cauza discriminării LGBT

Potrivit lui Csomortányi, este util ca Ungaria să demonstreze direct voința oamenilor în legătură cu Legea privind protecția copilului, deoarece acest lucru a provocat „isteria” unor cercuri occidentale, motiv pentru care este necesar să se consolideze prevederile unui noi legi care o modifică.

Ar fi util o legislație similară pentru a proteja copiii de propaganda sexuală nu doar în Ungaria și Polonia, ci pentru întreaga Europă Centrală și de Est”, declarat politicianul orădean într-o conferință de presă, potrivit publicației maghiare.

La rândul său, liderul Partidului Popular consideră că este timpul ca parlamentarii români să ia atitudine cu privire la protecția copilului și să clarifice dacă intenționează să protejeze copiii de „acest tip de propagandă” despre care spune că este judecată de „ONG-urile suspecte din România care vor să se impună în fața societății transilvănene”.

Reamintim că partidul Fidesz, condus de premierul Viktor Orban a inițiat o lege care interzice răspândirea a ceea ce autoritățile ungare numesc „conţinuturi care promovează schimbările de sex sau homosexualitatea în şcoli”. Legea stipulează ca tinerilor sub 18 ani să nu li se prezinte conținuturi cu aspect pornografic sau orice alte materiale (cărți, DVD-uri, materiale audio, broșuri etc) cu schimbările de sex sau cu homosexualitate.

Premierul ungar Viktor Orban a anunţat că va fi organizat un referendum în problema protecţiei copiilor, ca răspuns la presiunile Uniunii Europene de a modifica recentele amendamente aduse legislaţiei privind educaţia şi protecţia minorilor.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri