Rusia a luat o decizie total neașteptată în conflictul deschis pe care l-a început în ultimele săptămâni. Unele trupe rusești comasate la granița cu Ucraina se întorc înapoi la bază.

Unitățile din districtele militare de Sud și Vest care și-au încheiat misiunile au început deja să se îmbarce în transportul feroviar și auto și vor începe astăzi să se mute în garnizoanele lor. Unități separate vor defila pe jos ca parte a convoaielor militare, anunță BBC.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konașenkov.

„O serie de evenimente de antrenament de luptă, inclusiv exerciții, au fost efectuate conform planului. Pe măsură ce antrenamentele se vor finaliza, trupele, ca întotdeauna, vor pleca spre bazele lor”, a mai precizata acesta.

Decizia este una surprinzătoare, în contextul în care cu o zi înainte, mai mulți analiști politici din lume se așteptau ca Rusia să facă o mișcare bruscă pentru a pătrunde în Ucraina. Mai mult, SUA se temeau în urmă cu câteva ore că Rusia va ataca Ucraina, fiind conștientă de tot ce se întâmplă pe flancul estic al Europei.

În tot acest timp, Vladimir Putin a continuat ulterior să mărească numărul de soldați dispuși la granița cu Ucraina, aducând în teren componente ale armatei terestre, ale marinei militare și ale armatei aerului.

Reuters apreciază că această evoluţie poate contribui la detensionarea relaţiilor Rusiei cu Occidentul.

Rusia a concentrat circa 100.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, ceea ce a produs îngrijorare cu privire la posibilitatea unei invazii. Având în vedere şi exerciţiile comune ruso-belaruse care se desfăşoară în Belarus în perioada 10-20 februarie, Ucraina este aproape încercuită de forţele armate ruse, notează Agerpres.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri