Pregătirile pentru contraofensivă ale armatei ucrainene "se încheie", a afirmat ministrul apărării Oleksii Reznikov, în contextul în care Kievul afirmă de mai multe luni că vrea să lanseze o operaţiune pentru recucerirea teritoriilor ocupate în Est şi Sud de Rusia, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

"Pregătirile se încheie", a declarat Reznikov în cadrul unei conferinţe de presă de la Kiev. "Echipamentul a fost promis, pregătit şi parţial livrat. În sens larg, suntem pregătiţi în mare proporţie", a adăugat el.

"Imediat ce va exista voinţa lui Dumnezeu, vremea potrivită şi o decizie a comandanţilor, o vom face", a mai spus Reznikov.

El nu a avansat totuşi niciun orizont de timp pentru lansarea contraofensivei, deși, conform unor surse, aceasta ar putea începe pe data de 2 mai.

Kievul speră că lansarea contraofensivei va schimba dinamica războiului declanşat în urmă cu 14 luni.

Rusia deţine părţi din teritoriul ucrainean în est, sud şi sud-est. Armata ucraineană a transmis în ultimul său raport zilnic despre război că Bahmut, un oraş mic din est, continuă să rămână în centrul luptelor.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat în această săptămână că aliaţii şi partenerii străini ai Kievului au livrat aproape toate vehiculele de luptă promise Ucrainei.

Reznikov a precizat că Ucraina a primit mult echipament modern, inclusiv arme care vor fi folosite ca un "pumn de fier", şi că instruirea pentru utilizarea acestuia continuă.

Mii de militari ucraineni au fost instruiţi în Occident să folosească diferite echipamente militare pe câmpul de luptă într-un mod combinat.

Sursa foto: Shutterstock / Seneline

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri