Președintelui Joe Biden i s-au prezentat numeroase opțiuni pentru ca SUA să efectueze atacuri cibernetice care vizează să perturbe avansul militar al Rusiei în Ucraina, a raportat NBC News, citând patru persoane din zona de decizie americană.

Opțiunile propuse de oficialii militari și de informații din SUA acoperă o gamă largă de severități, dar ar putea include utilizarea armelor cibernetice americane la o scară fără precedent, au declarat sursele . Aceasta ar putea include probleme cu conexiunea la internet în Rusia, întreruperea alimentării sau modificarea comutatoarelor de cale ferată, scrie CNBC.

Intenția ar fi să întreprindă acțiuni care să perturbe, dar care să nu conducă la un act de război al SUA împotriva Rusiei. SUA nu vor recunoaște public că au efectuat operațiunile.

Dar oficialii americani anticipează că Rusia va riposta: „Orice le putem face, ei ne pot face la rândul lor”, a spus un oficial citat de publicațiile amintite. Biden declara, în urmă cu mai multe zile, că SUA nu va risca un război direct cu Rusia, pentru că ar duce la un conflict mondial.

Regatul Unit a anunțat deja că va impune Rusiei „cel mai mare” set de sancțiuni economice până acum, care va include blocarea utilizării de către Rusia a sistemelor internaționale de plată Swift, înghețarea activelor tuturor băncilor ruse importante, limitarea numerarului deținut de cetățenii ruși în băncile din Marea Britanie și sancționarea a mai mult de 100 de persoane fizice și entități, după ce Kremlinul a declanșat invazia Ucrainei, în dimineața acestei zile.

Boris Johnson i-a îndemnat pe liderii europeni să fie de acord că utilizarea de către Rusia a sistemului major de plăți ar trebui suspendată, susținând acest punct de vedere într-o apel cu cancelarul german Olaf Scholz și într-o întâlnire a liderilor G7, scrie The Guardian.

Citește și: Marea Britanie va lovi Rusia cu cel mai dur set de sancțiuni de până acum

Anunțând un pachet de sancțiuni despre care Johnson a promis că va „împiedica” economia Rusiei, Marea Britanie va adopta o legislație pentru a interzice marilor companii rusești să obțină finanțare pe piețele britanice și pentru a împiedica Rusia să ridice datoria suverană pe piețele britanice.
Sancțiunile britanice includ mai mulți oligarhi cheie ale căror active vor fi înghețate, deși sursele au spus că mai multe nume – inclusiv ceea ce au spus că ar fi cifre mai recunoscute – vor fi eliberate în săptămânile următoare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri