Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, a cărui ţară este membră a NATO, le-a reproşat Alianţei Nord-Atlantice şi Uniunii Europene lipsa lor de "acţiune hotărâtă" în faţa invadării Ucrainei de către Rusia.

"NATO ar fi trebuit să ia măsuri mai decisive. Europei îi lipseşte hotărârea în modul de abordare. Tot ceea ce fac este să dea sfaturi şi păreri Ucrainei", a insistat preşedintele turc într-o întâlnire cu presa, exprimându-şi încredere că reuniunea de a NATO va duce la o abordare mai hotărâtă din partea Alianţei, potrviti Agerpres, care citează AFP și Reuters.

Aceasta "nu ar trebui să se transforme într-un val de condamnări. NATO ar trebui să facă un pas mai decisiv", a spus Erdogan după rugăciunea musulmană de vineri la Istanbul.

"Aceste condamnări şi aceste sfaturi nu ar trebui să fie doar pentru spectacol", a adăugat el.

"Cum a spus-o el (preşedintele ucrainean Volodimir) Zelenski, aceasta nu corespunde relaţiilor de prietenie şi de solidaritate", a continuat Erdogan, care urmează să ia parte în cursul zilei la summitul NATO prin videoconferinţă.

Preşedintele turc a denunţat joi "o lovitură dură dată păcii şi stabilităţii regionale" după declanşarea ofensivei Rusiei împotriva Ucrainei, acuzând o intervenţie "inacceptabilă".

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri